Ročno pleteno vrtno pohištvo iz bazalta

V Zemljinem vrhnjem plašču je bazalt zelo vroč. Na površje ga potiskajo močne vulkanske sile. Bazaltna lava je zelo gosta in teče počasi. Če se hitro ohladi, tvori osupljive heksagonalne stolpce. Magmatsko kamnino najdemo tako pri izredno visoki temperaturi v zemlji kot tudi v mrazu na dnu oceanov, kjer tvori večino zemeljske skorje. Zato je vrtno pohištvo izdelano iz bazalta večno, odporno na mraz in vročino ter ne potrebuje nobene nege.

 
 
bazalt.jpg

 

Iz drugih planetov

Če pogledamo Lunine temne pege, pravzaprav gledamo temna ognjeniška morja, ki so nastala s poplavami bazaltne lave. Bazalt najdemo še veliko dlje od Lune, saj predstavlja velik del površine Marsa in izbruhe lahko opazujemo tudi na Jupitru in Veneri.


 

Bazalt

Bazalt je odličen material tudi na Zemlji, saj odlično ohranja temperaturo. Uporabljamo ga lahko za lepotne nege, za masaže z vročimi kamni (bazaltni kamni) in tudi kot alternativo za stekleno volno. Tudi stari Rimljani so uporabljali bazalt pri gradnji cest in te ceste še danes kljubujejo zobu časa.

bazaltna_vlakna.jpg

 

Ročno delo

Edinstvena tehnika tkanja pri oblikovanju vrtnega pohištva Maffam  je izredno zahtevna. Tehnologija, ki bi omogočala avtomatizirano proizvodnjo takšnega vrtnega pohištva, ni na voljo. Vsak kos je ročno izdelan, vsaka oblika je edinstvena in vsaka čipka unikatna.