nivito naslovna.JPG

Kuhinjske armature in korita nivito

Ker nerjavno jeklo (inox) ne vsebuje nobenih zdravju škodljivih snovi in je odporno na kisline, ki jih vsebuje hrana, je najboljši material za površine, ki imajo neposreden stik s hrano. Prav tako je več kot 2 krat bolj vzdržljivo kot medenina in s stališča varovanja okolja neprekosljiv material .

Pipe iz nerjavnega jekla ne vsebujejo nobenih primesi. Armature izdelane iz medenine vsebujejo 50 - 63% bakra, preostanek pa je cink. Združitev teh dveh elementov pa omogoča svinec. Ker se svinec skozi celotno življenjsko dobo armature izloča v vodo ( še posebej pri uporabi vrele vode), takšna armatura ni najboljša izbira za kuhinjo, kjer se pripravljajo obroki.

Vse pipe in pomivalna korita so 100% izdelana iz inoxa ali Cubegranita v tovarni na Švedskem.

Armature iz nerjavnega jekla so na voljo v mat beli, mat črni, zlati in bakreni barvi ali v videzu poliranega ter ščetkanega nerjavnega jekla.

Kuhinjska korita iz nerjavnega jekla so na voljo v ščetkani zlati in bakreni barvi ali v videzu ščetkanega nerjavnega jekla.

Pomivalna korita izdelana iz Cubegranita so na voljo v mat beli ali mat črni barvi.

Nivito je edini proizvajalec, ki v lastni tovarni proizvaja korita in pipe, zato se v barvi in površinski obdelavi popolnoma ujemajo. Barvana so po postopku physical vapor deposition (PVD), ki je najboljši in najodpornejši način barvanja nerjavnega jekla. Enako se barvajo tudi prestižne ročne ure. Na površinsko obdelavo nudi proizvajalec 10 let garancije.